onsdag den 16. december 2015

FAKTA om fællesspisning

Der er fællesspisning i Lange Eng seks dage om uge – det er kun lørdag, der ikke er et madhold i gang.

Bofællerne tilmelder sig på intranettet, enten til fællesspisning eller take-away. Man kan være medlem på fuld tid eller deltid. Som deltidsmedlem kan man spise med halvdelen af gangene – og har halvt så mange mad-vagter. Betaling sker over PBS.

Budget og pris

Det er stamgrupperne, der bestemmer hvad vi spiser. Budgettet beregnes på antallet af tilmeldte. 

Priser:
Voksen: 32,00 kr.
Barn 1-12 år: 10,00 kr. + alder
Barn 0 år: 0,00 kr

Det betyder, at prisen for en familie med to voksne og to børn på 5 og 7 er 32+32+15+17= 96 kroner.
Hvis denne familie fx spiser med fire dage om ugen koster det ca. 1700,- pr. måned.
Man kan melde til og fra op til den deadline, chefkokken sætter. Efter deadline kan man sælge billetter, som man alligevel ikke skal bruge, via intranettet.

Tidsplan for en typisk dag:
Kl. ca. 8:           Råvarerne bliver leveret.
Kl. 15:               Madholdet mødes
Kl. 17.30:          Sidste frist for at vælge fællesspisning eller take-away
kl. 18.00:           Take-away er klar på buffetten.
Kl. 18.10:          Fællesspisningen går i gang.
Kl. 18.45:          Opvaskeholdet går i gang
Kl. ca. 20.30:    Opvask og rengøring er slut

Menuer, råvarer og spild

Vi tilstræber altid at lave komplette måltider, det vil sige en hovedret med tilbehør i form af ris, brød, kartofler og salat og/eller ”gnavegrønt” til børnene.

Råvarerne er oftest økologiske – men prisen og tilgængelighed af bestemte varer kan betyde, at vi vælger konventionelt dyrkede produkter. Menuen består ofte af 60-80%, enkelte gange 100%, økologiske varer. I 2016 prøver vi at lave 100% øko-mad hver onsdag i en periode for at teste om det kan lade sig gøre.

Vi gør meget for at undgå madspild. Hvis der er mad til overs, kommer folk og henter til madpakken.

Stamgrupperne

Vi laver mad til hinanden i ”stamgrupper”, som står for mad, opvask og rengøring i tre dage af gangen cirka hver 5. uge.

Stamgrupperne bestemmer selv, hvordan de vil organisere arbejdet. Der er typisk én chefkok (som står for planlægning og indkøb) og tre kokke i gang hver dag. Opvask og rengøring i sal og køkken klares typisk af tre personer.


Hvert fuldtids-medlem af stamgruppen har typisk tre vagter i løbet af de tre dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar